"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt az életedben, hanem, hogy mennyi élet volt az éveidben."
Abraham Lincoln

Köszöntjük
megújult oldalunkon

Manapság szinte mindenkiben, nemtől és kortól függetlenül felmerül a kérdés, mikor és hány éves korában tervezheti a nyugdíjba vonulást? Hány évet kell dolgoznia ahhoz, hogy állami nyugdíjba részesüljön és melyek a legfontosabb feltételei a hazai, illetve a nemzetközi nyugdíjba vonulásnak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az állampolgárok kevés és nem mindenre kiterjedő információt kapnak a teljes körű nyugdíjügyintézés vonatkozásában!
Sok esetben a nyugdíjat igénylő nem is tudja, hogy milyen jogszabályok vonatkoznak az egyes igényekre, milyen hivatalos nyomtatványokon kell az ellátást igényelnie, illetve melyek azok a munkáltató által kiadott munkaviszony megszűnésekor keletkezett igazolások, amelyek fontos szerepet játszanak a különböző nyugdíj elbírálásánál, illetve annak összegszerű megállapításánál.

  • NAV ügyintézés, igazolás kikérés
  • TB ügyintézés, baba-mama ellátások
  • TB és EU-s kártya beszerzés
  • Teljes körű OEP ügyintézés
  • Cégbírósági ügyek, igazolások, dokumentumok beszerzése
  • Nemzeti közlekedési hatósági ügyintézések
  • Illetékmentességi nyomtatvány (bírósági perhez)
  • Közműátírások teljeskörű lebonyolítása
  • Iratátvétel, rendkívüli kiszállítás
  • ...

Szolgáltatások

Hazai és nemzetközi nyugdíjazás személyre szabottan!

Adategyeztetés
Jogviszony igazolás
Öregségi nyugdíj
Korhatár előtti ellátás
Miért fontos, hogy részletesen egyeztessük szolgálati időnket, és béradatainkat a hivatallal? Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) hivatalból, az 1955-1959-ig illetve 2018 évben 1960-1964-ig terjedő korosztálynak küldött (értesítő) felszólító levelet, illetve kimutatást arra vonatkozóan, hogy személyre szabottan milyen szolgálati idő, és milyen nyugdíjjárulék köteles béradatok szerepelnek a nyilvántartásban.

Fontos, hogy kérelemre kortól függetlenül bárki kezdeményezhet adategyeztetési eljárást, aki kíváncsi arra, hogy mennyi elismert szolgálati idővel rendelkezik, mennyi volt (a kezdetektől) a nyugdíjjárulék köteles jövedelme, és a munkáltatója teljesítette-e adatszolgáltatási, valamint fizetési kötelezettségét?

A hivatal célja, hogy nyugdíjba vonuláskor az igénylőnek a jogerős határozatban elismert szolgálati idő és béradatok alapján kerüljön megállapításra a nyugdíja.
Rendelkeznek Önök pontos adatokkal, hogy napra pontosan hány évet, napot, dolgoztak? Rendelkeznek-e az összes eddigi munkáltatói igazolással, munkaszerződéssel, jogviszony igazolással, kilépő papírral, okmányokkal - Munkakönyv, TB igazolvány, Katonakönyv, a jogutód nélkül megszűnt cégektől is - munkáséveik kezdetétől napjainkig?

A jogviszony igazolás korra, nemre való tekintet nélkül mindenki számára kérhető.

Miért kell beszerezni a jogviszony igazolást?
Az első munkaviszony kezdetétől jelenleg 2017.12.31-ig minden esetben tartalmazza az igénylő összes jogviszonyát és béradatait 1988.01.01-től 2017.12.31-ig, mely a munkáltató által közölt adatok alapján kerül kimutatásra.
A korhatár elérése, illetve jogszabályban előírt szolgálati idő megszerzése esetén igényelhető ellátás. Korhatártáblázatunk vázolja a jogszabályban előírt korhatárt.

Hogyan kell megfelelően előterjeszteni az öregségi nyugdíjigényt?
2018-ban az 1954-ben (63,5 évesen), 2019-ben az 1955-ben (64 évesen) született nők és férfiak igényelhetnek öregségi nyugdíjat. Amennyiben a résznyugdíjhoz 15 év, a teljes nyugdíjhoz 20 év határozatban elismert szolgálati idővel rendelkeznek.

Mennyi idővel lehet az öregségi nyugdíj kérelmet előterjeszteni?
A korbetöltés, vagyis a születésnap betöltése előtt 30 nappal.
Korkedvezményes nyugdíj

Ha a korkedvezményes nyugdíj, a korhatár előtti ellátások csoportjába tartozik, ami azt jelenti, hogy keresőtevékenységet folytathat az igénylő a tárgy évre vonatkozóan a kereső tevékenység ideje alatt a jövedelme nem éri el az úgynevezett éves keretösszeget (a tárgyév első napján érvényes kötelező legkisebb munkabér – minimálbér – összegének tizennyolcszorosát, 2018-ban 138.000 forint x 18 = 2.844.000 forint), akkor a keresete mellett az ellátást korlátozás nélkül felveheti.

Ha azonban a kereset meghaladja az éves keretösszeget, a következő hónap 1. napjától a tárgyév végéig, de legfeljebb az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárig, az ellátás folyósítását szüneteltetni kell. Ha a keretösszeg túllépésére decemberben kerül sor, a decemberi ellátást vissza kell fizetni.

Kapcsolat

Töltse ki az űrlapot! 24 órán belül válaszolunk. Az összes mező kitöltése kötelező!

Nem adta meg a nevét! Kérjük, adja meg!
Nem adta meg az e-mail címét! Kérjük, adja meg!
Nem adta meg a telefonszámát! Kérjük, adja meg!
Nem választotta ki az ügyintézőt! Kérjük, válassza ki!
Nem választotta ki az ügyintézés típusát! Kérjük, válassza ki!
Nem töltötte ki az üzenetet! Kérjük, írja le pontosan a megoldandó ügy részleteit!

Sikeres üzenetküldés

Az Ön által küldött üzenet sikeresen elküldésre került.

A levél másolata az Ön által megadott elektronikus levelezési címre is elküldésre került.

24 órán belül válaszolni fogunk.

Amennyiben nem kapott választ, akkor kérjük, ismételje meg üzenetét!

Ha többszöri üzenetküldés esetén sem kap választ, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyintézőnkkel telefonon, vagy az e-mailes elérhetőségeik valamelyikén.

Szatmáry Tünde Katalin

Hazai és nemzetközi nyugdíjszakértő


E-mail: ugyintezes21@gmail.com vagy ugyintezes15@gmail.com
Mobil: +3630-825-5476

Elérhető vagyok a hét minden napján 8:30-tól 18:30-ig.

Németh Ágnes

Hazai és Nemzetközi Társadalombiztosítási tanácsadó


E-mail: elintezemonhelyett1@gmail.com vagy elintezem10@gmail.com
Mobil: +3670-590-6717

Elérhető vagyok a hét minden napján 8:30-tól 18:30-ig.

Szatmáry Tünde Katalin

Hazai és nemzetközi nyugdíjszakértő

Mobil: +3630-825-5476

Németh Ágnes

Hazai és Nemzetközi Társadalombiztosítási tanácsadó

Mobil: +3670-590-6717

© Az oldalon található szövegek szerzői jogvédelem alatt állnak! Felhasználásuk csak előzetes beleegyezésünkkel történhet.

Az ügyintézések során a nemzetközi adatvédelmi (Európai Uniós) jogszabálynak megfelelően a személyi adatokat az előírtak szerint titkosan kezeljük!