"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt az életedben, hanem, hogy mennyi élet volt az éveidben."
Abraham Lincoln

Jogviszony igazolás

Rendelkeznek Önök pontos adatokkal, hogy napra pontosan hány évet, napot dolgoztak? Rendelkeznek-e az összes eddigi munkáltatói igazolással, munkaszerződéssel, jogviszony igazolással, kilépő papírral, okmányokkal - Munkakönyv, TB igazolvány, Katonakönyv, a jogutód nélkül megszűnt cégektől is - munkáséveik kezdetétől napjainkig?

A jogviszony igazolás korra, nemre való tekintet nélkül mindenki számára kérhető.

Miért kell beszerezni a jogviszony igazolást?


Számtalan esetben fordul elő, hogy az igénylő, illetve a hozzátartozó, a nyugdíjba vonulás vagy a hozzátartozói igény előterjesztése időpontjában szembesül a hivatal hiányos, téves, megsemmisült nyilvántartásával. Ebben az esetben az igénylőt kötelezik a kért iratok, igazolások, bemutatására, felkutatására, egy viszonylag rövid határidő megjelölésével.

Jogviszony Igazolás, ilyen esetben is felhasználható tekintettel arra, hogy a nyugdíjba vonulás időpontjában a munkaviszonyt meg kell szüntetni. Ha, az igénylő nem rendelkezik előzményként Jogviszony Igazolással, illetve szolgálati idő megállapítással, ebben az esetben, nyugdíj előlegben sem részesülhet. Ezáltal a nyugdíj megállapítás folyamata elhúzódhat, hiszen a nyugdíj igénylésnek nincs előzménye, ami alapul szolgál.

Felsőséggel gondoljanak önmagukra, gyermekeikre, szeretteikre, hiszen egy életen át megfizetett nyugdíjjárulék összeget – az Önök számára megérdemelt – nyugellátás formájában kell vissza igényelni önnek illetve egy hozzátartozó ellátás esetén az arra jogosult személyeknek

A Jogviszony Igazolásban szereplő kieső idő, vagy hiányzó béradat esetén, írásos észrevételt kell tenni, a rendelkezésre álló igazolások alapján!

Szatmáry Tünde Katalin

Hazai és nemzetközi nyugdíjszakértő

Mobil: +3630-825-5476

Németh Ágnes

Hazai és Nemzetközi Társadalombiztosítási tanácsadó

Mobil: +3670-590-6717

© Az oldalon található szövegek szerzői jogvédelem alatt állnak! Felhasználásuk csak előzetes beleegyezésünkkel történhet.

Az ügyintézések során a nemzetközi adatvédelmi (Európai Uniós) jogszabálynak megfelelően a személyi adatokat az előírtak szerint titkosan kezeljük!

Látogatók száma: 129215